Over mij!

monsters

Hee! Wil je meer over mij weten? Maar zo interessant ben ik nou ook weer niet hoor… Maar goed, je hebt duidelijk interesse, dus ik zal je kort wat over mezelf vertellen. Er is me wel eens verteld dat ik daar erg goed in ben….

Mijn naam is Joost Vis, geboren in 1983 in Oostvoorne, aan de prachtige Zuid-Hollandse kust (NEE, NIET ZEELAND, VERDULLEME!). Er is gezegd dat op het moment dat ik geboren werd, ik een potlood in mijn knuistjes hield, maar later bleek dat dat gewoon overdreven was en dat een of andere marketing-malloot dat bedacht had als een soort van dramatisch effect. Nee, ik was gewoon een normale jongen, zij het wat introverte jongen.

Op een dag op de basisschool was er een vervelend ventje in mijn vriendenkring. Hij wilde mij niet meer bij de groep, en stelde een regel: alleen als je goed genoeg kan tekenen, mag je bij de groep blijven. Ik werd pissig. Na een paar dagen in een klooster in Oostvoorne, onder het toeziend oog van een befaamde teken-sensei, was ik meester van het potlood. Nou ja, ik kon tekenen. Zo goed, dat ik dat vervelende rotventje uit de groep heb gezet met mijn tekeningen!

Ik ben later altijd blijven tekenen. Er waren gelukkig veel mensen in mijn omgeving die mijn passie deelden, en daardoor werd ik steeds beter. Mijn hart lag bij komische, cartoonistische tekeningen. Uiteindelijk kwam ik na een strenge selectie terecht op een animatie-opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ik studeerde af met een master in 2D Animation.

Maar… Animatie, hoe leuk ook.. Mijn hart lag er niet. Ik moest terug naar de basis. Terug naar het tekenen! Het duurde jaren voordat ik dat aan mezelf durfde toe te geven, maar onder de aanmoediging van de lieve familie en vrienden om me heen, pakte ik de pen weer op, en nu… Ben ik harder bezig dan ooit!

Ik houd van tekenen! Ik vind tekenen leuk! En ik hoop dat jullie het met mij leuk vinden! Ik hoop nog wat van jullie te horen!

Greetz,

Joost Vis

In het Archief